Publikavimo data: 2024-04-03
Obuolių štrudelis
Pirmasis obuolių štrudelio receptas buvo paskelbtas dar XVII a. pabaigoje Vienoje, ir nuo to laiko šis iš plonos tešlos su vaisių įdaru pagamintas desertas tapo Austrijos, Vokietijos, Čekijos ir apskritai Europos virtuvės patiekalu. Klasikinio štrudelio su obuoliais galima paragauti ne tik Vienos kavinėje, bet ir pasigaminti patiems namuose ir paprastoje orkaitėje. Žingsnis po žingsnio pateikiamas šio gardaus deserto greito paruošimo receptas leis jums perimti austrų konditerių patirtį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje išplakite kiaušinį su druska ir augaliniu aliejumi. Mišinį atskieskite šiltu vandeniu ir įberkite kepimo miltelių. Į dubenį įmaišykite miltus, kol susidarys tirštas vienalytis mišinys. Palikite 2-3 valgomuosius šaukštus miltų tešlai minkyti ir iškočioti. Padėkite tešlą ant stalo ir išminkykite tvirtą ir elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į gumulą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nusunkite vandenį, kuriame garavo sultonės, ir nusausinkite jas ant rankšluosčio. Obuolius supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Sumaišykite obuolius, rūgštynes, graikinius riešutus, cukrų ir cinamoną.
Žingsnis 3
Suformuokite štrudelį. Stalą pabarstykite plonu, lygiu miltų sluoksniu ir padėkite ant jo tešlą. Iš tešlos suformuokite lygų, plokščią stačiakampį ir palaipsniui ištempkite jį nuo vidurio iki kampų, švelniai ištraukdami šonus. Turėtų gautis plona stačiakampio formos plokštelė. Ištirpinkite sviestą. Tešlos paviršių lengvai patepkite sviestu naudodami kepimo šepetėlį. Įdarą plonu, lygiu sluoksniu paskirstykite ant tešlos, palikdami bent 2 cm nuo krašto. Suvyniokite vyniotinį, stengdamiesi, kad jis nebūtų sandarus, ir kruopščiai užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite štrudelį. Patepkite jį sviestu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 minučių, kol atsiras stabili ruda plutelė. Paruoštą obuolių štrudelį dar kartą patepkite sviestu, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis.
Kategorijos