Retas kuris žmogus nemėgsta zefyrų. Pagal šį receptą paruošti naminiai zefyrai būna švelnūs ir erdvūs, tarsi debesėlis.
Žingsnis 1
Iš obuolių pagaminkite tyrę. Paimkite 4 vidutinio dydžio obuolius. Geriau imti rūgščius obuolius. Nulupkite žievelę, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į puodą. Pastatykite ant ugnies, uždarykite dangtį ir maišydami virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Kai obuoliai pradės virti, išjunkite ugnį ir trintuvu sutrinkite obuolius, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Galite papildomai patrinti per sietelį.
Žingsnis 4
Įmuškite kiaušinį. Atskirkite trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymas turi būti kambario temperatūros.
Žingsnis 5
Baltymus ir košę sudėkite į plaktuvą.
Žingsnis 6
Mišinį plakite vidutinio greičio maišytuvu, kol taps baltas.
Žingsnis 7
Masė turėtų tapti balta, o jos tūris padidėti 2 kartus.
Žingsnis 8
Supilkite vandenį į puodą ir suberkite agarą. Viską išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 9
Kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai, supilkite visą cukrų.
Žingsnis 10
Agarą virkite iki 110-112 laipsnių temperatūros arba tol, kol nuo mentelių nepertraukiamai lašės virvelė (10-12 minučių).
Žingsnis 11
Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės, palaukite, kol burbuliukai šiek tiek sumažės (5 sekundes), ir plona srovele supilkite į obuolių tyrę, viską plakant vidutiniu greičiu mikseriu.
Žingsnis 12
Padidinkite maišytuvo greitį ir plakite iki standžių viršūnių, tačiau įsitikinkite, kad masės temperatūra yra ne žemesnė kaip 48 laipsniai.
Žingsnis 13
Ant silikoninio kilimėlio bet kokiu antgaliu ištepkite zefyrus. Reikia dirbti greitai, nes zefyrų mišinys greitai kietėja. Visą zefyrų masę galite supilti į formą, tada supjaustyti griežinėliais.
Žingsnis 14
Masė stabilizuosis per 12 valandų.
Žingsnis 15
Paruoštas zefyrų puseles sulipdykite ir apvoliokite cukraus pudroje.
Žingsnis 16
Galite supjaustyti gabalėliais ir apvolioti kokoso drožlėse.