Obuolių zefyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Obuolių zefyras

Retas kuris žmogus nemėgsta zefyrų. Pagal šį receptą paruošti naminiai zefyrai būna švelnūs ir erdvūs, tarsi debesėlis.
Gaminimo laikas
750 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
130 kcal.
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.69/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Obuolių zefyras Žingsnis 1
Iš obuolių pagaminkite tyrę. Paimkite 4 vidutinio dydžio obuolius. Geriau imti rūgščius obuolius. Nulupkite žievelę, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į puodą. Pastatykite ant ugnies, uždarykite dangtį ir maišydami virkite 15 minučių.

Žingsnis 2

Obuolių zefyras Žingsnis 2
Kai obuoliai pradės virti, išjunkite ugnį ir trintuvu sutrinkite obuolius, kad neliktų gumuliukų.

Žingsnis 3

Obuolių zefyras Žingsnis 3
Galite papildomai patrinti per sietelį.

Žingsnis 4

Obuolių zefyras Žingsnis 4
Įmuškite kiaušinį. Atskirkite trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymas turi būti kambario temperatūros.

Žingsnis 5

Obuolių zefyras Žingsnis 5
Baltymus ir košę sudėkite į plaktuvą.

Žingsnis 6

Obuolių zefyras Žingsnis 6
Mišinį plakite vidutinio greičio maišytuvu, kol taps baltas.

Žingsnis 7

Obuolių zefyras Žingsnis 7
Masė turėtų tapti balta, o jos tūris padidėti 2 kartus.

Žingsnis 8

Obuolių zefyras Žingsnis 8
Supilkite vandenį į puodą ir suberkite agarą. Viską išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 9

Obuolių zefyras Žingsnis 9
Kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai, supilkite visą cukrų.

Žingsnis 10

Obuolių zefyras Žingsnis 10
Agarą virkite iki 110-112 laipsnių temperatūros arba tol, kol nuo mentelių nepertraukiamai lašės virvelė (10-12 minučių).

Žingsnis 11

Obuolių zefyras Žingsnis 11
Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės, palaukite, kol burbuliukai šiek tiek sumažės (5 sekundes), ir plona srovele supilkite į obuolių tyrę, viską plakant vidutiniu greičiu mikseriu.

Žingsnis 12

Obuolių zefyras Žingsnis 12
Padidinkite maišytuvo greitį ir plakite iki standžių viršūnių, tačiau įsitikinkite, kad masės temperatūra yra ne žemesnė kaip 48 laipsniai.

Žingsnis 13

Obuolių zefyras Žingsnis 13
Ant silikoninio kilimėlio bet kokiu antgaliu ištepkite zefyrus. Reikia dirbti greitai, nes zefyrų mišinys greitai kietėja. Visą zefyrų masę galite supilti į formą, tada supjaustyti griežinėliais.

Žingsnis 14

Obuolių zefyras Žingsnis 14
Masė stabilizuosis per 12 valandų.

Žingsnis 15

Obuolių zefyras Žingsnis 15
Paruoštas zefyrų puseles sulipdykite ir apvoliokite cukraus pudroje.

Žingsnis 16

Obuolių zefyras Žingsnis 16
Galite supjaustyti gabalėliais ir apvolioti kokoso drožlėse.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, serbentų sezonas, obuolių sezonas, zefyrai, receptų knyga, agaro agaro desertai, agaro agaro zefyrai

Kategorijos