Publikavimo data: 2024-09-14
Obuolių želė
Sezoniniuose obuoliuose gausu vitaminų ir mineralų. Anglai turi posakį, kuris sako, kad jei per dieną suvalgysite po obuolį, neprireiks gydytojo paslaugų. Paprastai Rusijos vidurinėje zonoje obuolių derlius būna gana gausus, todėl daugelis šeimininkių iš obuolių ruošia įvairius patiekalus, kuriais galima mėgautis žiemą. Siūlome jums išbandyti obuolių želė receptą. Obuolių želė - tai skani ir naudinga obuolių želė, kuri, pasirodo, yra švelnios tekstūros ir ilgai išsilaiko.
Žingsnis 1
Supjaustykite obuolius skiltelėmis, šerdies šalinti nereikia.
Žingsnis 2
Dideliame puode užpilkite obuolius vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite obuolius 50 minučių. Obuoliai turi būti minkšti. Tada iš virtų obuolių per sietelį perkoškite obuolių sultis. Nusunkite sultis į puodą ir vėl pastatykite ant viryklės. Supilkite cukrų. Kai cukrus ištirps, supilkite citrinos sultis ir virkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Jei atsiranda putų, atsargiai pašalinkite jas šaukštu.
Žingsnis 3
Supilkite želė į sterilizuotus stiklainius arba desertams skirtus indelius. Arba atvėsinkite želė ir patiekite iš karto.
Kategorijos