Obuolių želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Obuolių želė

Sezoniniuose obuoliuose gausu vitaminų ir mineralų. Anglai turi posakį, kuris sako, kad jei per dieną suvalgysite po obuolį, neprireiks gydytojo paslaugų. Paprastai Rusijos vidurinėje zonoje obuolių derlius būna gana gausus, todėl daugelis šeimininkių iš obuolių ruošia įvairius patiekalus, kuriais galima mėgautis žiemą. Siūlome jums išbandyti obuolių želė receptą. Obuolių želė - tai skani ir naudinga obuolių želė, kuri, pasirodo, yra švelnios tekstūros ir ilgai išsilaiko.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
127 kcal.
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių želė Žingsnis 1
Supjaustykite obuolius skiltelėmis, šerdies šalinti nereikia.

Žingsnis 2

Obuolių želė Žingsnis 2
Dideliame puode užpilkite obuolius vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite obuolius 50 minučių. Obuoliai turi būti minkšti. Tada iš virtų obuolių per sietelį perkoškite obuolių sultis. Nusunkite sultis į puodą ir vėl pastatykite ant viryklės. Supilkite cukrų. Kai cukrus ištirps, supilkite citrinos sultis ir virkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Jei atsiranda putų, atsargiai pašalinkite jas šaukštu.

Žingsnis 3

Obuolių želė Žingsnis 3
Supilkite želė į sterilizuotus stiklainius arba desertams skirtus indelius. Arba atvėsinkite želė ir patiekite iš karto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos