Publikavimo data: 2024-01-02
Omletas su virta dešra ir daržovėmis receptas
Omletas - prancūziškas patiekalas iš plaktų kiaušinių. Pirmojo omleto receptas atsirado XIX a., kai Austrijos valdovas po medžioklės buvo labai išalkęs ir užsuko pietauti į vargšų namelį. Šeimininkas nesitikėjo svečių, tačiau negalėjo atsisakyti imperatoriaus. Norėdamas pamaitinti Austrijos vadovą, valstietis paruošė patiekalą iš visko, kas buvo namuose: kiaušinių, pieno, cukraus, miltų, taip pat pieno ir sultenių. Imperatorius buvo sužavėtas patiekalu ir įsakė dvaro virėjui nukopijuoti valstiečio receptą Omletas geras tuo, kad jį galima greitai pagaminti. Tai gali padaryti net vaikas.
Žingsnis 1
Paruoškite recepte išvardytus ingredientus. Nuplaukite kiaušinius.
Žingsnis 2
Dešrą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną. Pašalinkite pipirų kotelius ir sėklas. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite krapus. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Sudėkite visus ingredientus į dubenį. Įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite šluotele arba šakute ir įpilkite šiek tiek pieno, kad omletas būtų minkštesnis.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite kiaušinių mišinį.
Žingsnis 7
Po 2-3 minučių, kai kiaušiniai sustings, keptuvę uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies kepkite 5 minutes.Jei turite nepridegančią keptuvę, aliejaus galite nenaudoti.
Žingsnis 8
Kai omletas bus paruoštas, išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 9
Patiekite patiekalą papuošę smulkiai pjaustytomis šviežiomis žolelėmis. Leiskite omletui šiek tiek atvėsti, nes kitaip žolelės nuvysta.
Kategorijos