Publikavimo data: 2024-01-20
Tetos Pulyar omletas su grybais receptas
"Omelette poulard" yra prancūziškas patiekalas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Jo istorija siekia XIX a., o patiekalo kūrėja buvo jauna prancūzė Anette. Sultingas ir švelnus omletas su grybais, kuriam paruošti tryniai ir baltymai plakami atskirai ir kepami sluoksniais, turėtų patikti patiekalų "su prieskoniais" mėgėjams.
Žingsnis 1
Paruoškite likusius recepte išvardytus ingredientus. Išimkite kiaušinius iš šaldytuvo. Nuplaukite grybus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius - į kitą. Baltymus išplakite mikseriu iki standžių putų. Į trynius pagal skonį įpilkite pieno, įberkite druskos ir pipirų ir gerai suplakite šakute.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir trupučiu augalinio aliejaus. Ant silpnos ugnies 10 minučių pakepinkite grybus ir išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 5
Supilkite trynių mišinį į keptuvę su grybais taip, kad jis tolygiai pasiskirstytų ant keptuvės dugno.
Žingsnis 6
Ant viršaus uždėkite baltymus.
Žingsnis 7
Palaukite 2 minutes, kol baltymai iškeps, tada ant jų sudėkite anksčiau apkeptus grybus.
Žingsnis 8
Omletas paruoštas. Gero apetito!
Žingsnis 9
Paruoštą omletą pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir papuoškite vyšnių puselėmis.
Kategorijos