Tetos Pulyar omletas su grybais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas

"Omelette poulard" yra prancūziškas patiekalas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Jo istorija siekia XIX a., o patiekalo kūrėja buvo jauna prancūzė Anette. Sultingas ir švelnus omletas su grybais, kuriam paruošti tryniai ir baltymai plakami atskirai ir kepami sluoksniais, turėtų patikti patiekalų "su prieskoniais" mėgėjams.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 1
Paruoškite likusius recepte išvardytus ingredientus. Išimkite kiaušinius iš šaldytuvo. Nuplaukite grybus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 3
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius - į kitą. Baltymus išplakite mikseriu iki standžių putų. Į trynius pagal skonį įpilkite pieno, įberkite druskos ir pipirų ir gerai suplakite šakute.

Žingsnis 4

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir trupučiu augalinio aliejaus. Ant silpnos ugnies 10 minučių pakepinkite grybus ir išimkite iš keptuvės.

Žingsnis 5

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 5
Supilkite trynių mišinį į keptuvę su grybais taip, kad jis tolygiai pasiskirstytų ant keptuvės dugno.

Žingsnis 6

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 6
Ant viršaus uždėkite baltymus.

Žingsnis 7

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 7
Palaukite 2 minutes, kol baltymai iškeps, tada ant jų sudėkite anksčiau apkeptus grybus.

Žingsnis 8

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 8
Omletas paruoštas. Gero apetito!

Žingsnis 9

Tetos Pulyar omletas su grybais receptas Žingsnis 9
Paruoštą omletą pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir papuoškite vyšnių puselėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos