Publikavimo data: 2024-06-15
Originali lašiša filo tešloje
Lašiša yra mėgstama šiuolaikinių virėjų. Tai populiariausia lašiša šiuolaikinėje Europos virtuvėje. Ir šis populiarumas yra pelnytas, nes žuvies sudėtis yra tikras lobis, ji turi daug būtinų ir naudingų maistinių medžiagų. Šis receptas leis jums į savo kulinarinę knygą įtraukti originalų receptą iš šios nepaprastai skanios ir sveikos žuvies.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvies filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į marinato dubenį. Pagardinkite druska ir pipirais. Išspauskite pusės citrinos sultis ir užpilkite jomis žuvį. Sudėkite smulkintas žoleles ir gerai išmaišykite. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Įdarui sumaišykite grietinėlę, kiaušinius ir druską. Kruopščiai išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, pusę jo įmaišykite į kiaušinių ir grietinėlės mišinį. Vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Šešis fillo tešlos lakštus patepkite paruoštu sviestu. Kad nepažeistumėte tešlos, naudokite konditerinį šepetėlį. Į stačiakampę formą dėkite perlenktus lakštus taip, kad jų kraštai išsikištų iš formos. Ant viršaus sudėkite pusę marinuotos žuvies, pabarstykite puse likusio sūrio.
Žingsnis 4
Penkis fillo tešlos lakštus pamirkykite grietinėlės padaže ir suglamžykite juos kaip popieriaus lapą, kad uždengtų žuvies sluoksnį. Išdėliokite žaliuosius žirnelius, pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Sviestu patepkite filė lakštą ir uždėkite jį ant žirnelių.
Žingsnis 5
Ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį žuvies. Pabarstykite likusiu sūriu. Į kreminį įdarą vėl dėkite sluoksnį sutrintų filė lakštų. Jei liko grietinėlės įdaro, užpilkite jo ant viršaus.
Žingsnis 6
Pakelkite tešlos kraštus ir uždėkite ant viršaus. Uždenkite įdaru, kepimo skardą patepkite paruoštu sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite šioje temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos