Publikavimo data: 2024-06-23
Originali salsa su makaronais
Paplitęs įsitikinimas, kad valgant makaronus atsiranda antsvoris. Italijoje makaronai yra kultinis produktas, tačiau antsvorio turinčių žmonių yra nedaug. Paslaptis ta, kad jie vartoja makaronus, pagamintus iš kietųjų kviečių, kuriuose yra "tinkamų angliavandenių". Originali salsa su makaronais yra patiekalas, kuriame susipina italų ir meksikiečių virtuvės patiekalai. Dietinis, mažai kalorijų turintis patiekalas nustebins originaliu makaronų, dešrelių ir švelnaus skonio grietinėlės deriniu.
Žingsnis 1
Česnaką supjaustykite apskritimais, svogūną - mažais kubeliais, o dešreles - plonais vienodo storio apskritimais. Viską sudėkite į keptuvę, pasūdykite, suberkite prieskonius ir kepkite saulėgrąžų aliejuje, kol dešrelės paruduos.
Žingsnis 2
Keptuvėje apkeptas dešreles su česnakais ir svogūnais užpilkite grietinėle ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Kol dešrelės kepa, išvirkite makaronus, kol jie bus pusiau išvirę - al dente. Į puodą supilkite 2,5 l vandens. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos ir nesulaužydami įmeskite makaronus. Virkite ant vidutinio stiprumo ugnies 2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nusunkite vandenį ir iš karto perkelkite makaronus į keptuvę su padažu bei viską išmaišykite.
Kategorijos