Publikavimo data: 2024-06-15
Originali skumbrė su daržovėmis
Tradicinėje Europos virtuvėje skumbrė yra viena mėgstamiausių jūros žuvų. Ją labai mėgsta šiuolaikinės namų šeimininkės. Ir tai lengva paaiškinti, nes ši žuvis pasižymi neprilygstamu skoniu ir dietinėmis savybėmis. Tai biudžetinis jūros žuvies variantas, tačiau pagal sudėtį - tikras lobis. Mūsų receptas leis jums papuošti savo racioną lengvu ir itin sveiku žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, ne didesniais nei 2 cm. Daržoves supjaustykite, kaip norite, šiame recepte jų dydis ir forma nėra svarbūs.
Žingsnis 2
Paruoštame pusės litro stiklainyje pakaitomis išdėliokite žuvį ir daržoves. Nepamirškite kiekvieno sluoksnio pasūdyti ir pagardinti prieskoniais. Atkreipkite dėmesį, kad į stiklainį nereikia pilti jokio skysčio, užteks žuvies ir daržovių sulčių.
Žingsnis 3
Sandariai uždenkite stiklainį folija arba metaliniu dangteliu, prieš tai nuimdami gumelę. Tada sandariai užkimštą stiklainį 1 valandai pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki standartinės 180 °C temperatūros. Jei planuojate patiekalą patiekti iš karto, nuimkite foliją. Jei ne - palikite jį atvėsti po folija, kad geriau išliktų skonis ir aromatas.
Kategorijos