Publikavimo data: 2024-06-16
Originali skumbrė su kaparėliais, česnakais ir alyvuogėmis
Iš keptos skumbrės galima pasigaminti originalų ir skanų užkandį arba užtepėlę ant sumuštinių, naudojant keptą česnaką, alyvuoges, sviestą. Taip kepant žuvis išsaugo visas savo savybes ir išlieka pati naudingiausia. Kepta skumbrė, sviestiniai česnakai ir sviestas sukuria labai originalią tekstūrą ir skonį. Jei sviesto nededama, patiekalą galima įtraukti į vegetariškų patiekalų planus.
Žingsnis 1
Žuvį apipilkite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite į foliją. Tiesiog nupjaukite česnako viršūnėlę, apšlakstykite aliejumi ir taip pat suvyniokite į foliją. Pašaukite žuvį ir česnaką į orkaitę 25-30 minučių kepti 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 2
Išimkite žuvį ir česnakus iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tada skumbrę supjaustykite mažais gabalėliais ir išimkite kaulus. Nulupkite česnaką nuo žievelės. Kaparėlius ir alyvuoges supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite žuvį, alyvuoges, kaparėlius, aliejų, česnaką ir išmaišykite.
Kategorijos