Publikavimo data: 2024-06-15
Originali žuvis, sūdyta degtine
Vienas iš patiekalų, kuriais galima papildyti kulinarinių mėgėjų receptų kolekciją, yra degtine sūdyta lašiša. Dėl alkoholio žuvies mėsa tampa dar minkštesnė ir švelnesnė, nors žuvies skonis ir savybės išlieka tos pačios. Lašiša išlaikys visas mineralines medžiagas, riebalus, vitaminus. Todėl šis receptas gana įdomus ir galbūt taps vienu iš jūsų mėgstamiausių. O savo svečius galite nustebinti tokiu neįprastu sūdymo būdu.
Žingsnis 1
Žuvies gabalėlius sudėkite ant paviršiaus. Iš visų pusių pabarstykite juos druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite į indą.
Žingsnis 2
Žuvį užpilkite degtine ir kiekvieną gabalėlį lengvai suspauskite. Uždenkite maistine plėvele, palikdami nedidelę angą. Dėkite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Per tą laiką žuvį kelis kartus apverskite, kad tolygiai sūdytųsi. Po paros žuvis taps lengvai sūdyta, o po dviejų dienų bus gerai sūdyta.
Kategorijos