Originali žuvis, sūdyta degtine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Originali žuvis, sūdyta degtine

Vienas iš patiekalų, kuriais galima papildyti kulinarinių mėgėjų receptų kolekciją, yra degtine sūdyta lašiša. Dėl alkoholio žuvies mėsa tampa dar minkštesnė ir švelnesnė, nors žuvies skonis ir savybės išlieka tos pačios. Lašiša išlaikys visas mineralines medžiagas, riebalus, vitaminus. Todėl šis receptas gana įdomus ir galbūt taps vienu iš jūsų mėgstamiausių. O savo svečius galite nustebinti tokiu neįprastu sūdymo būdu.
Gaminimo laikas
1450 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Originali žuvis, sūdyta degtine Žingsnis 1
Žuvies gabalėlius sudėkite ant paviršiaus. Iš visų pusių pabarstykite juos druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite į indą.

Žingsnis 2

Originali žuvis, sūdyta degtine Žingsnis 2
Žuvį užpilkite degtine ir kiekvieną gabalėlį lengvai suspauskite. Uždenkite maistine plėvele, palikdami nedidelę angą. Dėkite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Per tą laiką žuvį kelis kartus apverskite, kad tolygiai sūdytųsi. Po paros žuvis taps lengvai sūdyta, o po dviejų dienų bus gerai sūdyta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos