Publikavimo data: 2025-08-17
Originalios jūros dumblių salotos su tunu ir avokadu
Jei atsižvelgsime į tai, kad jūros dumbliuose gausu jodo, tunas turi daug omega-3 ir omega-6 riebalų, o avokadas yra riebus vaisius, tačiau be cholesterolio ir turtingas geležies, šios salotos būtinos ant kiekvieno stalo. Jos atkuria jėgas, didina darbingumą, o be to, yra tiesiog skanios ir nekaloringos. Ją galima paruošti tiesiog per 20 minučių, o įgudus - dar greičiau. Be to, nedvejodami patiekite tokias sveikas salotas ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir garstyčias. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite jūros dumblius sluoksniu į lėkštę ir stipriai sutrypkite šaukštu, kad salotos laikytųsi. Apšlakstykite 1/3 padažo. Tuno mėsą sutrinkite šakute ir sudėkite ant kopūstų. Ant jos užpilkite dar 1/3 padažo.
Žingsnis 3
Avokadą supjaustykite dideliais griežinėliais ir sudėkite ant tuno kaip kitą sluoksnį. Apšlakstykite likusiu padažu. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų vyšninių pomidorų. Palikite salotas porai valandų atvėsti.
Kategorijos