Publikavimo data: 2024-06-15
Originalios saulėgrąžų formos salotos
Jei norite pasigaminti originalių salotų šventiniam stalui, pabandykite įgyvendinti šią idėją. Šis patiekalas atrodo labai ryškus, gražus, neįprastas ir tikrai taps jūsų valgiaraščio "puošmena". Kartu tai labai skanus, sūrus ir maistingas patiekalas, kurio puošyboje yra traškių komponentų.
Žingsnis 1
Paimkite nedidelį puodą, į jį įmuškite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, išvirkite juos kietai ir sutarkuokite smulkia tarka, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite dideliais gabalėliais ir pakepinkite kukurūzų aliejuje. Šprotus sutrinkite šakute ir supilkite citrinų aliejų. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Paimkite plokščią salotų lėkštę. Ant dugno sudėkite šprotus, tada keptus grybus. Aptepkite majonezu ir pabarstykite kukurūzais.
Žingsnis 4
Toliau sluoksniuokite tarkuotus kiaušinius, aptepkite majonezu, tada plonu sluoksniu dėkite griežinėliais pjaustytą saldžiąją papriką. Ant viršaus pabarstykite sūrio ir aptepkite paskutiniu padažo sluoksniu.
Žingsnis 5
Kiekvieną alyvuogę perpjaukite išilgai į dvi dalis ir išdėliokite jas ta pačia kryptimi nuo vidurio iki krašto, imituodami saulėgrąžų sėklas. Iš traškučių padarykite lapelius.
Kategorijos