Publikavimo data: 2024-05-26
Originalus lašišos marinavimo receptas
Lašiša yra labai universalus produktas. Lašišą galima kepti kaip kepsnius, dėti į salotas, suktinukus, sumuštinius ir, žinoma, nepamiršti lašišos ikrų. Vienu iš originaliausių lašišos paruošimo būdų galima vadinti jos marinavimą burokėliuose ir citrinoje. Taip sūdyta žuvis gaunasi švelni ir tikrai patiks malonia tekstūra bei neįprastu pikantišku skoniu.
Žingsnis 1
Druską ir kalendrų sėklas sumalkite grūstuvėje. Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su druska. Tada sudėkite citrinos žievelę, tarkuotus prieskonius ir gerai išmaišykite. Lašišą išilgai supjaustykite ne per mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Pusę burokėlių mišinio tolygiai paskirstykite ant gilaus indo dugno, ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius ir uždenkite likusiais burokėliais. Dėkite lašišą į šaldytuvą 2 valandoms, kad žuvis pasūdytų. Praėjus šiam laikui žuvį išimkite iš šaldytuvo, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Kategorijos