Publikavimo data: 2024-05-26
Originalus ledų tortas su vaisiais
Ledų pyragas iš biskvito su ledų kremu ir uogomis sujungia gerai pažįstamo pyrago skonį su kvapniu grietinėlės sluoksniu ir šviežių uogų bei vaisių rūgštumu. Toks tortas gali papuošti bet kokią šventę ir užimti pagrindinę vietą ant desertų stalo. Jo paruošimas, nepaisant kepimo, neužtrunka pernelyg ilgai, nes biskvitas yra kulinarijos klasika, su kuria susipažinę daugelis virėjų ir šeimininkių.
Žingsnis 1
Biskvitui gaminti atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus ir cukrų plakite iki standžių viršūnių, o trynius - kol padidės jų tūris. Atsargiai sudėkite trynius į baltymus ir išmaišykite. Keliomis dalimis suberkite miltus ir krakmolą, išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą (27 cm skersmens), išklotą kepimo pergamentu. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 2
Išimkite sausainius iš formos ir atvėsinkite ant grotelių. Supjaustykite į du ar tris pyragėlius.
Žingsnis 3
Ledus ir uogų ledus šakute sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu. Ant ledų uždėkite vieną biskvito dalį. Uždenkite antrąja torto dalimi, sudėkite uogų ledus ir paskirstykite. Dėkite į šaldiklį per naktį.
Kategorijos