Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje iškepta visa lašiša
Dažniausiai lašiša kepama arba skrudinama porcijomis, t. y. supjaustyta gabalėliais arba kepsnio pavidalu. Daug veiksmingiau kepti visą lašišą, prieš tai ją supjausčius ir pamarinavus prieskoninių žolelių ir citrinos sulčių mišinyje. Skani, orkaitėje troškinta ir daržovėmis įdaryta lašiša taps tikru meno kūriniu, papuoš šventinį stalą ir padarys tinkamą įspūdį giminaičiams bei svečiams.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Aštriu peiliu vienoje ir kitoje lašišos pusėje padarykite išilginius pjūvius, neperpjaudami stuburo. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus ir džiovintas žoleles. Jais įtrinkite visas žuvies puses, taip pat ir vidų. Padėkite lašišą į šaldytuvą marinuotis 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves ir įdarykite lašišą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - apskritimais. Iš petražolių pašalinkite kotelius ir peiliu susmulkinkite purią dalį. Vieną citrinos dalį supjaustykite griežinėliais, o iš kitos dalies išspauskite sultis. Keletą citrinos griežinėlių atidėkite į šalį, kad galėtumėte patiekti. Sumaišykite daržoves ir žoleles su citrinos griežinėliais ir įdarykite lašišos vidų. Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis.
Žingsnis 3
Iškepkite lašišą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, patepkite ją gabalėliu sviesto. Ant folijos dėkite įdarytą lašišos skerdeną ir uždenkite antru folijos lakštu. Sandariai apvyniokite kraštus ir dėkite skardą su žuvimi į orkaitę 1 valandai.
Kategorijos