Orkaitėje iškeptas smeltės kvapas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Orkaitėje iškeptas smeltės kvapas

Skanus ir sveikas patiekalas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje iškeptas smeltės kvapas Žingsnis 1
Išvalykite smidrus, išimkite vidų ir gerai nuplaukite. Padėkite ant folijos.

Žingsnis 2

Orkaitėje iškeptas smeltės kvapas Žingsnis 2
Išspauskite sultis iš vienos nedidelės citrinos (naudodami sulčiaspaudę arba šaukštą). Į citrinos sultis suberkite smulkiai supjaustytas petražoles (arba kitas žoleles), druską ir prieskonius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Orkaitėje iškeptas smeltės kvapas Žingsnis 3
Žuvį užpilkite citrinų padažu ir uždenkite folija. Pašaukite į gerai įkaitintą 190-200 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių. Po 20 minučių išjunkite orkaitę ir palikite ją 5-10 minučių.

Žingsnis 4

Orkaitėje iškeptas smeltės kvapas Žingsnis 4
Iškepę smeltės būna minkšti ir švelnūs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos