Publikavimo data: 2025-08-17
Orkaitėje iškeptas smeltės kvapas
Skanus ir sveikas patiekalas.
Žingsnis 1
Išvalykite smidrus, išimkite vidų ir gerai nuplaukite. Padėkite ant folijos.
Žingsnis 2
Išspauskite sultis iš vienos nedidelės citrinos (naudodami sulčiaspaudę arba šaukštą). Į citrinos sultis suberkite smulkiai supjaustytas petražoles (arba kitas žoleles), druską ir prieskonius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Žuvį užpilkite citrinų padažu ir uždenkite folija. Pašaukite į gerai įkaitintą 190-200 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių. Po 20 minučių išjunkite orkaitę ir palikite ją 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Iškepę smeltės būna minkšti ir švelnūs.
Kategorijos