Publikavimo data: 2024-06-12
Orkaitėje kepama lydeka su bulvėmis ir žolelėmis
Lydekos yra viena geriausių baltųjų žuvų rūšių kulinarijoje. Taip yra todėl, kad ji yra švelnaus skonio ir turi labai mažai kaulų. Be to, lydekos yra labai sveikos. Joje yra žmogaus organizmui būtinų vitaminų ir mineralų. Lydekos vartojimas teigiamai veikia širdį ir kraujagyslių būklę, taip pat mažina širdies priepuolių ir insulto riziką. Iškepkite lydekos filė su daržovėmis ir prieskoniais orkaitėje ir gausite skanią ir sveiką vakarienę visai šeimai.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite plonais 1-2 mm storio apvaliais griežinėliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas - plonais griežinėliais, o pomidorus - plonais griežinėliais. Susmulkinkite prieskonines žoleles.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite pusžiedžius raudonojo svogūno. Ant viršaus uždėkite tolygų sluoksnį bulvių griežinėlių, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Ant bulvių sudėkite morkas ir pomidorų griežinėlius. Daržoves pabarstykite žolelėmis.
Žingsnis 3
Įtrinkite lydekų filė gausiai druska, juodaisiais pipirais ir prieskoniais pagal skonį. Žuvį sudėkite ant daržovių. Kepimo metu daržovės sugers žuvies sultis, o dugne susidarys skanus sultinys.
Žingsnis 4
Uždenkite formą folija ir padarykite joje keletą skylučių garams išeiti. Pasiųskite patiekalą kepti į orkaitę 30-40 minučių. Likus 10 minučių iki patiekalo paruošimo, nuimkite foliją nuo formos, kad lydekos ir daržovės paruduotų.
Žingsnis 5
Sudakas su bulvėmis, daržovėmis ir žolelėmis paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos