Orkaitėje kepta lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Orkaitėje kepta lašiša

Sojų padaže su česnaku ir imbieru marinuota lašiša įgauna neįprastą aštrų skonį. Toks karštas maistas puikiai dera su europietiškais ir rytietiškais patiekalais, taip pat tinka ir atskirai. Paruoškite keptą žuvį pagal mūsų receptą - viskas bus paprasta ir skanu! Sojų padažo marinatas pats savaime yra sūrus, todėl žuvies papildomai sūdyti nereikia. Lašišos nereikėtų ilgai kepti, kitaip ji praras savo skonį.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta lašiša Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką ir imbierą (galite juos smulkiai sutarkuoti).

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta lašiša Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite susmulkintą imbierą bei česnaką.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepta lašiša Žingsnis 3
Supilkite marinatą ant sojų padažo ir išmaišykite. Padėkite lašišą taip, kad ji būtų panardinta į skystį, ir palikite valandai.

Žingsnis 4

Orkaitėje kepta lašiša Žingsnis 4
Perkelkite marinuotą žuvį į kepimo indą ir 20-25 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 5

Orkaitėje kepta lašiša Žingsnis 5
Išimkite žuvį iš orkaitės, pašalinkite marinato perteklių ir padėkite į lėkštę. Papuoškite salotų lapais ir sezamo sėklomis ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos