Publikavimo data: 2024-06-11
Orkaitėje kepta lašiša
Sojų padaže su česnaku ir imbieru marinuota lašiša įgauna neįprastą aštrų skonį. Toks karštas maistas puikiai dera su europietiškais ir rytietiškais patiekalais, taip pat tinka ir atskirai. Paruoškite keptą žuvį pagal mūsų receptą - viskas bus paprasta ir skanu! Sojų padažo marinatas pats savaime yra sūrus, todėl žuvies papildomai sūdyti nereikia. Lašišos nereikėtų ilgai kepti, kitaip ji praras savo skonį.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką ir imbierą (galite juos smulkiai sutarkuoti).
Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite susmulkintą imbierą bei česnaką.
Žingsnis 3
Supilkite marinatą ant sojų padažo ir išmaišykite. Padėkite lašišą taip, kad ji būtų panardinta į skystį, ir palikite valandai.
Žingsnis 4
Perkelkite marinuotą žuvį į kepimo indą ir 20-25 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Išimkite žuvį iš orkaitės, pašalinkite marinato perteklių ir padėkite į lėkštę. Papuoškite salotų lapais ir sezamo sėklomis ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos