Publikavimo data: 2024-06-15
Orkaitėje kepta lydeka su obuoliais ir grietinėle
Lydekos troškinys grietinėlėje po obuolių ir sūrio "antklode" yra skanus savarankiškas patiekalas, kurį galima ruošti net kasdien - jis nebus nuobodus. Dėl skirtingų ingredientų derinio jis kaskart gaunasi vis kitoks. Eksperimentuokite su skirtingų rūšių sūriu ir obuoliais, naudokite pieną arba, priešingai, dvigubą grietinėlę - bet koks derinys bus skanus!
Žingsnis 1
Supjaustykite žuvį vienodais gabalais.
Žingsnis 2
Obuolį ir sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Į kepimo formą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite lydekų gabalėlius. Ketvirčiais supjaustykite citriną ir uždėkite ją ant žuvies.
Žingsnis 4
Ant žuvies pabarstykite tarkuotų obuolių ir sūrio. Užpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Kepkite žuvį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol sūris taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Supjaustykite apkepą porcijomis ir išdėliokite lėkštėse. Papuoškite citrinos griežinėliais ir patiekite. Mėgaukitės!
Kategorijos