Publikavimo data: 2024-06-12
Orkaitėje kepta lydeka su ryžių ir majonezo įdaru
Lydekos - kulinarijoje populiari gėlavandenė žuvis. Ji puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Jos balta mėsa yra švelnaus skonio ir tekstūros. Lydekose nėra daug kaulų, todėl jas galima drąsiai duoti mažiems vaikams. Galite naudoti ir visą žuvį, ir paruoštą išvalytą filė. Patiekalas gaunasi nelabai kaloringas. O jei majonezą pakeisite mažo procento grietine, jis taps dar sveikesnis.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite majonezą, druską, juoduosius pipirus, maltą kalendrą ir džiovintą česnaką. Pagal skonį įberkite druskos, kad padažas būtų šiek tiek sūrus.
Žingsnis 2
Į kepimo indą sudėkite lydekų filė ir ryžius.
Žingsnis 3
Viską kruopščiai užpilkite majonezo įdaru.
Žingsnis 4
Įjunkite 180 °C temperatūros orkaitę ir pašaukite į ją lydekas su ryžiais. Atkreipkite dėmesį, kad patiekalas bus ruošiamas tuo pačiu metu, kai įkaista orkaitė, todėl žuvis bus sultinga, o ryžiai nesudegs. Kepkite lydeką su ryžiais apie 50 minučių. Kai sugers visą vandenį, patikrinkite, ar ryžiai jau paruošti. Jei jie dar neparuošti, įpilkite dar šiek tiek vandens ir troškinkite patiekalą 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Patiekalą išdėliokite lėkštėse, pabarstykite smulkintais krapais ir šviežiai maltais pipirais. Gero apetito!
Kategorijos