Orkaitėje kepta plekšnė su cukinijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Orkaitėje kepta plekšnė su cukinijomis

Plekšnės yra labai skani ir sveika jūros žuvis. Kadangi joje nedaug riebalų, ji naudojama dietinėse mitybos programose. Prie žuvies patiekalų dažniausiai naudojami daržovių garnyrai, jie padidina patiekalo maistingumą, praturtina jį būtinomis medžiagomis. Cukinijų sezono metu jūsų namų valgiaraštį paįvairins su cukinijomis keptas plekšnių patiekalas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
533 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta plekšnė su cukinijomis Žingsnis 1
Žuvies filė pasūdykite ir papipirinkite, įberkite prieskonių. Sudėkite plekšnes ant folijos lakšto, gerai patepto augaliniu aliejumi. Apšlakstykite šviežiai spaustomis pusės citrinos sultimis. Ant plekšnės gražiai išdėliokite citrinos griežinėlius.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta plekšnė su cukinijomis Žingsnis 2
Paruoštas cukinijas pasūdykite, suberkite prieskonius, įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite ir sudėkite ant folijos šalia žuvies. Foliją suvyniokite ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos