Publikavimo data: 2025-08-20
Orkaitėje kepta plekšnė su cukinijomis
Plekšnės yra labai skani ir sveika jūros žuvis. Kadangi joje nedaug riebalų, ji naudojama dietinėse mitybos programose. Prie žuvies patiekalų dažniausiai naudojami daržovių garnyrai, jie padidina patiekalo maistingumą, praturtina jį būtinomis medžiagomis. Cukinijų sezono metu jūsų namų valgiaraštį paįvairins su cukinijomis keptas plekšnių patiekalas.
Žingsnis 1
Žuvies filė pasūdykite ir papipirinkite, įberkite prieskonių. Sudėkite plekšnes ant folijos lakšto, gerai patepto augaliniu aliejumi. Apšlakstykite šviežiai spaustomis pusės citrinos sultimis. Ant plekšnės gražiai išdėliokite citrinos griežinėlius.
Žingsnis 2
Paruoštas cukinijas pasūdykite, suberkite prieskonius, įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite ir sudėkite ant folijos šalia žuvies. Foliją suvyniokite ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos