Publikavimo data: 2024-06-24
Orkaitėje kepta rožinė lašiša
Keptos rausvosios lašišos receptą sugalvojau pati, o prieskonius parinkau pagal savo skonį, nepridėdama aštrių. Rausvoji lašiša gavosi minkšta, pikantiška ir skani. Žuvį geriausia valgyti su garnyru, pavyzdžiui, su virtomis arba keptomis bulvėmis, ryžiais. Rausvoji lašiša yra liesiausia iš lašišinių žuvų, patiekalas gaunasi dietinis, bet kartu labai skanus.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į folija išklotą formą. Tai bus pagalvėlė žuviai.
Žingsnis 2
Supjaustykite rausvąją lašišą taip, kad ji tilptų į formą. Jei netelpa visa žuvis, aš atskirai įdedu galvą ir uodegą (jos šiame recepte taip pat labai skanios).
Žingsnis 3
Žuvį pasūdykite, apibarstykite išorę ir vidų muskato riešutu, krapais ir salierais. Įtrinkite druską ir prieskonius į žuvį. Į rausvosios lašišos pilvą įdėkite juodųjų pipirų žirnelių. Jei yra pienių, nuplaukite jas ir vėl sudėkite į pilvą su druska.
Žingsnis 4
Į formą sudėkite bulves ir česnakus, užpilkite juos augaliniu aliejumi. Uždenkite indą folija ir dėkite į šaltą orkaitę 1 valandai į 220-250 °C temperatūroje įkaitintą orkaitę.
Kategorijos