Orkaitėje keptas ešerys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Orkaitėje keptas ešerys

Ešerys - skani, sveika ir mažai kaloringa žuvis. Patiekalus iš ešerių mitybos specialistai ypač rekomenduoja, kai sumažėja žmogaus darbingumas. Į produkto sudėtį įeinantis omega-3 normalizuoja medžiagų apykaitą ir mažina cholesterolio kiekį. Be to, ešerių vartojimas teigiamai veikia skydliaukę ir širdį. Paruoškite jūros ešerį pagal šį receptą vakarienei. Jums reikės tik žolelių, druskos, pipirų ir citrinos. Tai paprastas ir rafinuotas patiekalas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (43 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje keptas ešerys Žingsnis 1
Augalinį aliejų supilkite į nedidelį dubenėlį. Sudėkite čiobrelių lapelius, Provanso žoleles, citrinos skiltelės sultis, 2 žiupsnelius druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską sumaišykite.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptas ešerys Žingsnis 2
Į marinatą sudėkite ešerių kepsnį. Keletą kartų apverskite kepsnį, kad jis visiškai apsemtų marinatą.

Žingsnis 3

Orkaitėje keptas ešerys Žingsnis 3
Sudėkite ešerius į kepimo indą ir apipilkite likusiu marinatu.

Žingsnis 4

Orkaitėje keptas ešerys Žingsnis 4
Pašaukite ešerį į orkaitę ir kepkite 20 minučių 200 °C temperatūroje. Norėdami patikrinti, ar žuvis paruošta, paspauskite ant jos. Jei ištrykšta skaidrios sultys, ešerys paruoštas.

Žingsnis 5

Orkaitėje keptas ešerys Žingsnis 5
Žuvį patiekite papuošę citrinos griežinėliais ir šviežių čiobrelių šakelėmis, jei norite. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos