Publikavimo data: 2024-06-22
Orkaitėje keptas ešerys
Ešerys - skani, sveika ir mažai kaloringa žuvis. Patiekalus iš ešerių mitybos specialistai ypač rekomenduoja, kai sumažėja žmogaus darbingumas. Į produkto sudėtį įeinantis omega-3 normalizuoja medžiagų apykaitą ir mažina cholesterolio kiekį. Be to, ešerių vartojimas teigiamai veikia skydliaukę ir širdį. Paruoškite jūros ešerį pagal šį receptą vakarienei. Jums reikės tik žolelių, druskos, pipirų ir citrinos. Tai paprastas ir rafinuotas patiekalas.
Žingsnis 1
Augalinį aliejų supilkite į nedidelį dubenėlį. Sudėkite čiobrelių lapelius, Provanso žoleles, citrinos skiltelės sultis, 2 žiupsnelius druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską sumaišykite.
Žingsnis 2
Į marinatą sudėkite ešerių kepsnį. Keletą kartų apverskite kepsnį, kad jis visiškai apsemtų marinatą.
Žingsnis 3
Sudėkite ešerius į kepimo indą ir apipilkite likusiu marinatu.
Žingsnis 4
Pašaukite ešerį į orkaitę ir kepkite 20 minučių 200 °C temperatūroje. Norėdami patikrinti, ar žuvis paruošta, paspauskite ant jos. Jei ištrykšta skaidrios sultys, ešerys paruoštas.
Žingsnis 5
Žuvį patiekite papuošę citrinos griežinėliais ir šviežių čiobrelių šakelėmis, jei norite. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos