Publikavimo data: 2024-06-23
Orkaitėje keptas ešerys su prieskoniais
Ešerys yra ne tik labai graži žuvis, bet ir nepaprastai skani! Tiršta balta mėsa ir minimalus kaulų skaičius patiks tiems, kurie mėgsta valgyti sočius patiekalus, nesiblaškydami ir nešalindami smulkių kaulų. Orkaitėje keptas ešerys yra ypač geras - jį labai lengva paruošti, o skonis ir išvaizda yra tiesiog puikūs! Pats jūros ešerys yra sveika, mažai kaloringa jūros gėrybė, kurioje gausu lengvai virškinamų baltymų, o dėl kepimo ji išsaugo savo naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Nuplautą ešerių filė gausiai pabarstykite prieskoniais, druska ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Palikite 10 minučių mirkti marinate.
Žingsnis 2
Sudėkite filė į tinkamo dydžio kepimo indą.
Žingsnis 3
Dėkite į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
Žingsnis 4
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite petražolių lapeliais bei citrinos skiltele. Patiekite.
Kategorijos