Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje keptas tunas
Tunus retai galima parduoti sveikus - paprastai žvejojamos didelės, iki kelių metrų ilgio ir 100-200 kg svorio žuvys. Net palyginti nedideli šios rūšies atstovai - dryžuotasis tunas, lakedra tunas ir skumbrinis tunas - gali būti 1-2 metrų ilgio. Tačiau kadangi jie aptinkami beveik visuose vandenynuose, išskyrus Arkties vandenyną, juos nesunku sugauti ir jie yra palyginti nebrangūs. Šios žuvies filė galima sūdyti, kepti arba tiesiog kepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite tuną kepimui. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską ir pipirus ir šiuo mišiniu kruopščiai įtrinkite žuvį. Silikoniniu šepetėliu žuvį patepkite saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 2
Kepkite tuną orkaitėje. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Į kepimo indą supilkite likusį aliejų ir sudėkite žuvį. Apibarstykite smulkintais krapais ir uždenkite formą dangčiu arba folija. Kepkite 15 minučių, tada nuimkite dangtį, apipilkite žuvį ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos