Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje keptas tunas su apelsinu.
Mažai kalorijų, daug baltymų, vertingų vitaminų ir mineralų turinti jūros žuvis yra svarbi daugelio dietų, skirtų svoriui mažinti, raumenims ir kaulams stiprinti, sudedamoji dalis. Tunas, pelnytai garsėjantis kaip viena sveikiausių ir maistingiausių žuvų, yra geriausias pasirinkimas tokiai dietai. Ypač jei ją paruošite figūrai pačiu švelniausiu būdu - iškepsite orkaitėje su citrusiniais vaisiais. Saldžiarūgštės apelsinų sultys suminkštins tankią tuno mėsą, o patiekalas taps lengvas ir gaivus.
Žingsnis 1
Prieš kepdami marinuokite tuno filė. Į dubenį išspauskite pusės apelsino sultis ir sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Įberkite druskos, pipirų, itališkų žolelių ir viską išmaišykite. Sudėkite filė į marinatą, apverskite ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tuną ir apelsiną. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Sudėkite marinuotą filė į aliejumi išteptą formą ir 20 minučių pašaukite į orkaitę. Išimkite formą iš orkaitės, užpilkite žuvį susidariusiomis sultimis ir išdėliokite ant jos apelsinų apskritimus. Kepkite dar 10-15 minučių.
Kategorijos