Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje keptas tunas su sezamo sėklomis
Šiltųjų vandenynų šiltųjų vandenų gyventojas geltonuodegis tunas, priklausantis skumbrių šeimai, yra dažnas svečias ant Japonijos ir Korėjos stalo, vienas iš dažniausių sušių ir sašimi ingredientų. Geltonpelekio tuno mėsoje gausu vitaminų, mineralų ir veikliųjų medžiagų, kurios mažina cholesterolio kiekį, gerina medžiagų apykaitą, stiprina kaulus ir raumenis. Šviežiai sugautas tunas dažnai valgomas žalias, tačiau jį galima ir gana greitai paruošti, pavyzdžiui, iškepti orkaitėje su sezamo sėklomis.
Žingsnis 1
Marinuokite tuną. Perpjaukite citriną per pusę ir rankomis išspauskite vienos pusės sultis į marinato dubenį. Pusės citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į dubenį. Sudėkite sojų padažą, 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, pipirus, ciberžolę ir viską išmaišykite. Į marinatą sudėkite tuno filė, kelis kartus apverskite ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Tuno su sezamo sėklomis kepkite orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Ištepkite formą likusiu aliejumi. Į formą sudėkite paruoštą tuno filė ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir prieš pat patiekdami apšlakstykite kitos pusės citrinos sultimis.
Kategorijos