Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje keptas tunas su sūriu
Šiltų subtropinių vandenų mėgėjas tunas plačiai paplito pietų jūrose ir įsitvirtino Viduržemio jūros virtuvėje, garsėjančioje itin sveikais ir labai skaniais patiekalais. Prancūzijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Italijoje ir Graikijoje - kiekvienoje Viduržemio jūros regiono šalyje gaminami saviti tunų patiekalai. Tuno patiekalus pagal geriausias Viduržemio jūros regiono tradicijas galite pasigaminti ir namuose - tam reikia šiek tiek sūrio, šviežių žolelių ir, žinoma, baltojo vyno.
Žingsnis 1
Paruoškite tuno įdarą. Į dubenį supilkite grietinėlės ir mocarelos sūrymą, įberkite druskos, pipirų, česnako ir baziliko. Viską sumaišykite. Tunų filė sudėkite į formą ir užpilkite mišiniu. Palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Iškepkite tuną ir sūrį. Į tuno indą sudėkite pomidorus. Ant žuvies ir pomidorų sudėkite mocarelos apskritimus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių, kol sūris visiškai išsilydys ir taps auksinės spalvos.
Kategorijos