Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje keptas tunas su svogūnais
Net ištikimi jautienos ir kiaulienos gerbėjai neatsisakys tuno porcijos - jo neįprastai daug baltymų turinti, tamsi, tanki mėsa mažai kuo panaši į įprastą jūros žuvį. Prancūzijoje tunas netgi vadinamas "jūrine veršiena". Dėl tuno gausos Atlanto vandenyse jis tapo vienu iš pagrindinių klasikinių prancūziškų patiekalų ingredientų: "Nicoise" salotų, tuno tartarų, paštetų ir kanapių. Ne mažiau populiarus tuno kepimo orkaitėje būdas.
Žingsnis 1
Paruoškite tuno marinatą. Jogurtą sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, žolelių ir viską išmaišykite. Į marinatą sudėkite tuno gabalėlius ir maišykite, kol mišinys visiškai padengs visus gabalėlius. Padėkite žuvį marinuotis į šaldytuvą 30 minučių. Tada į marinatą sudėkite svogūnus, vėl išmaišykite ir dar 20 minučių palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Tuno ir svogūnų kepimą orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių ir ištraukite formą aukštais šonais. Į formą supilkite saulėgrąžų aliejaus ir tolygiai paskirstykite jį ant dugno. Į formą išdėliokite tuno gabalėlius, ant jų sudėkite svogūnus ir viską užpilkite marinatu. Kepkite 35-40 minučių, kol svogūnai ir tunas paruduos.
Kategorijos