Orkaitėje keptas tunas su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Orkaitėje keptas tunas su svogūnais

Net ištikimi jautienos ir kiaulienos gerbėjai neatsisakys tuno porcijos - jo neįprastai daug baltymų turinti, tamsi, tanki mėsa mažai kuo panaši į įprastą jūros žuvį. Prancūzijoje tunas netgi vadinamas "jūrine veršiena". Dėl tuno gausos Atlanto vandenyse jis tapo vienu iš pagrindinių klasikinių prancūziškų patiekalų ingredientų: "Nicoise" salotų, tuno tartarų, paštetų ir kanapių. Ne mažiau populiarus tuno kepimo orkaitėje būdas.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje keptas tunas su svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite tuno marinatą. Jogurtą sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, žolelių ir viską išmaišykite. Į marinatą sudėkite tuno gabalėlius ir maišykite, kol mišinys visiškai padengs visus gabalėlius. Padėkite žuvį marinuotis į šaldytuvą 30 minučių. Tada į marinatą sudėkite svogūnus, vėl išmaišykite ir dar 20 minučių palaikykite šaldytuve.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptas tunas su svogūnais Žingsnis 2
Tuno ir svogūnų kepimą orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių ir ištraukite formą aukštais šonais. Į formą supilkite saulėgrąžų aliejaus ir tolygiai paskirstykite jį ant dugno. Į formą išdėliokite tuno gabalėlius, ant jų sudėkite svogūnus ir viską užpilkite marinatu. Kepkite 35-40 minučių, kol svogūnai ir tunas paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos