Orkaitėje keptas tunas su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Orkaitėje keptas tunas su svogūnais

Net ištikimi jautienos ir kiaulienos gerbėjai neatsisakys tuno porcijos - jo neįprastai daug baltymų turinti, tamsi, tanki mėsa mažai kuo panaši į įprastą jūros žuvį. Prancūzijoje tunas netgi vadinamas "jūrine veršiena". Dėl tuno gausos Atlanto vandenyse jis tapo vienu iš pagrindinių klasikinių prancūziškų patiekalų ingredientų: "Nicoise" salotų, tuno tartarų, paštetų ir kanapių. Ne mažiau populiarus tuno kepimo orkaitėje būdas.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje keptas tunas su svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite tuno marinatą. Jogurtą sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, žolelių ir viską išmaišykite. Į marinatą sudėkite tuno gabalėlius ir maišykite, kol mišinys visiškai padengs visus gabalėlius. Padėkite žuvį marinuotis į šaldytuvą 30 minučių. Tada į marinatą sudėkite svogūnus, vėl išmaišykite ir dar 20 minučių palaikykite šaldytuve.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptas tunas su svogūnais Žingsnis 2
Tuno ir svogūnų kepimą orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių ir ištraukite formą aukštais šonais. Į formą supilkite saulėgrąžų aliejaus ir tolygiai paskirstykite jį ant dugno. Į formą išdėliokite tuno gabalėlius, ant jų sudėkite svogūnus ir viską užpilkite marinatu. Kepkite 35-40 minučių, kol svogūnai ir tunas paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos