Orkaitėje keptas upėtakis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Orkaitėje keptas upėtakis

Upėtakis yra visiškai savarankiška žuvis. Žinoma, galite fantazuoti su marinatu, patiekimu, gaminimo būdais, bet nėra nieko geriau nei tiesiog jį iškepti. Taip jis išsaugo savo natūralų skonį, švelnumą, minkštumą, subtilų žuvies aromatą. Tačiau jei vis dėlto norite ką nors nustebinti, galite rinktis subtilaus skonio padažą, kuris neužgoš, o priešingai - pabrėš puikų švelnų žuvies skonį.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
12 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje keptas upėtakis Žingsnis 1
Upėtakius supjaustykite kepsniais, apšlakstykite citrina ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska. Palikite 10 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptas upėtakis Žingsnis 2
Žuvį sudėkite į ugniai atsparią formą.

Žingsnis 3

Orkaitėje keptas upėtakis Žingsnis 3
Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos