Publikavimo data: 2025-08-18
Orkaitėje keptas upėtakis
Upėtakis yra visiškai savarankiška žuvis. Žinoma, galite fantazuoti su marinatu, patiekimu, gaminimo būdais, bet nėra nieko geriau nei tiesiog jį iškepti. Taip jis išsaugo savo natūralų skonį, švelnumą, minkštumą, subtilų žuvies aromatą. Tačiau jei vis dėlto norite ką nors nustebinti, galite rinktis subtilaus skonio padažą, kuris neužgoš, o priešingai - pabrėš puikų švelnų žuvies skonį.
Žingsnis 1
Upėtakius supjaustykite kepsniais, apšlakstykite citrina ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska. Palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Žuvį sudėkite į ugniai atsparią formą.
Žingsnis 3
Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos