Orkaitėje keptos lydekos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Orkaitėje keptos lydekos

Orkaitėje folijoje keptas sudakas būna labai minkštas ir sultingas. Šį patiekalą galima greitai ir lengvai paruošti iš visada po ranka esančių produktų. Patiekalas tinka ir įprastai vakarienei, ir šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje keptos lydekos Žingsnis 1
Padarykite kryžminius pjūvius žuvyje, įtrinkite druska ir prieskoniais ir palikite 20 minučių.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptos lydekos Žingsnis 2
Pusę citrinos supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Orkaitėje keptos lydekos Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite likusios citrinos sultis, garstyčias, prieskonius ir augalinį aliejų. Žuvį aptepkite mišiniu ir padėkite ant folijos.

Žingsnis 4

Orkaitėje keptos lydekos Žingsnis 4
Į įpjovas įdėkite citrinos griežinėlius, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite po žuvimi bei aplink ją.

Žingsnis 5

Orkaitėje keptos lydekos Žingsnis 5
Žuvį suvyniokite į foliją ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Žingsnis 6

Išimkite iš orkaitės iškeptą žuvį, išvyniokite foliją.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos