Publikavimo data: 2025-08-18
Orkaitėje keptos lydekos
Orkaitėje folijoje keptas sudakas būna labai minkštas ir sultingas. Šį patiekalą galima greitai ir lengvai paruošti iš visada po ranka esančių produktų. Patiekalas tinka ir įprastai vakarienei, ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Padarykite kryžminius pjūvius žuvyje, įtrinkite druska ir prieskoniais ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Pusę citrinos supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite likusios citrinos sultis, garstyčias, prieskonius ir augalinį aliejų. Žuvį aptepkite mišiniu ir padėkite ant folijos.
Žingsnis 4
Į įpjovas įdėkite citrinos griežinėlius, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite po žuvimi bei aplink ją.
Žingsnis 5
Žuvį suvyniokite į foliją ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 6
Išimkite iš orkaitės iškeptą žuvį, išvyniokite foliją.
Kategorijos