Publikavimo data: 2024-06-12
Orkaitėje keptos sveikos lydekos
Orkaitėje kepta lydeka su daržovėmis - puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Ši žuvis turi mažai riebalų, joje yra daug baltymų, kurie būtini mūsų organizmui, ir joje nedaug kaulų. Šiame patiekale esančios daržovės puikiai papildo žuvį, todėl ji tampa sultinga ir aromatinga. Patiekalas kepamas orkaitėje, todėl neužims daug laiko ir nereikalaus nuolatinio buvimo virtuvėje.
Žingsnis 1
Nuvalykite lydekų filė popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmę, ir marinuokite žuvies prieskoniuose su augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite lydekų filė. Žuvį kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Žingsnis 3
Kol žuvis kepa, paprikas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Virtas lydekas patiekite ant šviežiai supjaustytų paprikų.
Kategorijos