Orkaitėje keptos sveikos lydekos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Orkaitėje keptos sveikos lydekos

Orkaitėje kepta lydeka su daržovėmis - puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Ši žuvis turi mažai riebalų, joje yra daug baltymų, kurie būtini mūsų organizmui, ir joje nedaug kaulų. Šiame patiekale esančios daržovės puikiai papildo žuvį, todėl ji tampa sultinga ir aromatinga. Patiekalas kepamas orkaitėje, todėl neužims daug laiko ir nereikalaus nuolatinio buvimo virtuvėje.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje keptos sveikos lydekos Žingsnis 1
Nuvalykite lydekų filė popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmę, ir marinuokite žuvies prieskoniuose su augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptos sveikos lydekos Žingsnis 2
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite lydekų filė. Žuvį kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Žingsnis 3

Orkaitėje keptos sveikos lydekos Žingsnis 3
Kol žuvis kepa, paprikas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 4

Orkaitėje keptos sveikos lydekos Žingsnis 4
Virtas lydekas patiekite ant šviežiai supjaustytų paprikų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos