Publikavimo data: 2024-09-14
Orkaitėje marinuotas ešerys su raudonuoju svogūnu ir pomidorų pasta
Ešerys yra labai sveika ir lengvai paruošiama žuvis, todėl ji labai populiari kulinarijoje. Su raudonaisiais svogūnais ir pomidorų pasta orkaitėje marinuotas ešerys būna labai sultingas ir pikantiškas. Receptas labai paprastas, tačiau žuvis gaunasi nepaprastai skani. Vietoj ešerių tinka menkė arba kita tankią mėsą turinti žuvis. Galite pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą. Šį patiekalą galite patiekti ir šeimos vakarienei, ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Nuluptą raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Sudėkite ešerius į atitinkamo dydžio indą ir sumaišykite su raudonuoju svogūnu, paprikų pasta, tarkuotu sūriu, česnaku, druska, pipirais ir prieskoniais.
Žingsnis 3
Į tinkamo dydžio kepimo indą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite ešerius į paruoštą marinatą, palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 5
Iškeptą žuvį sudėkite ant salotų lapų. Gero apetito.
Kategorijos