Orkaitėje su bulvėmis kepta lydeka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Orkaitėje su bulvėmis kepta lydeka

Lydekų filė turi mažai kalorijų, joje gausu baltymų, vitaminų A, E, PP ir B grupės vitaminų. Tokia orkaitėje su bulvėmis kepta žuvis bus puikus sotesnės ir sveikesnės vakarienės pasirinkimas sportuojantiems ar sveikos mitybos besilaikantiems žmonėms.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje su bulvėmis kepta lydeka Žingsnis 1
Marinuokite lydekų filė sojų padažo, alyvuogių aliejaus, žuvies prieskonių ir smulkinto česnako mišinyje. Bulves supjaustykite juostelėmis, o svogūną - žiedais.

Žingsnis 2

Orkaitėje su bulvėmis kepta lydeka Žingsnis 2
Sudėkite žuvį ant kepimo skardos sluoksniais: žuvį, tada bulves, lengvai pagardinkite druska ir pipirais. Dabar ant kepimo skardos sudėkite svogūnus ir pomidorų griežinėlius.

Žingsnis 3

Orkaitėje su bulvėmis kepta lydeka Žingsnis 3
Supilkite marinatą, likusį nuo žuvies. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais krapais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos