Publikavimo data: 2024-10-14
Orkaitėje su bulvėmis kepta lydeka
Lydekų filė turi mažai kalorijų, joje gausu baltymų, vitaminų A, E, PP ir B grupės vitaminų. Tokia orkaitėje su bulvėmis kepta žuvis bus puikus sotesnės ir sveikesnės vakarienės pasirinkimas sportuojantiems ar sveikos mitybos besilaikantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Marinuokite lydekų filė sojų padažo, alyvuogių aliejaus, žuvies prieskonių ir smulkinto česnako mišinyje. Bulves supjaustykite juostelėmis, o svogūną - žiedais.
Žingsnis 2
Sudėkite žuvį ant kepimo skardos sluoksniais: žuvį, tada bulves, lengvai pagardinkite druska ir pipirais. Dabar ant kepimo skardos sudėkite svogūnus ir pomidorų griežinėlius.
Žingsnis 3
Supilkite marinatą, likusį nuo žuvies. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais krapais.
Kategorijos