Publikavimo data: 2025-08-18
Oro aviečių zefyras
Mes su mama mėgstame pačios gaminti saldumynus, nes dabar parduotuvėse parduodami saldumynai nėra labai skanūs. Šiame recepte pateiktus zefyrus lengva pasigaminti, jie gaunasi labai skanūs ir purūs.
Žingsnis 1
Perpjaukite obuolius per pusę ir 20 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Vėliau trintuvu supjaustykite į obuolių padažą.
Žingsnis 2
Į cukrų supilkite obuolių ir aviečių tyrę.
Žingsnis 3
Viską kruopščiai sumaišykite ir dėkite ant vidutinio kaitrumo kaitlentės, virkite 7 minutes.
Žingsnis 4
Palaukite, kol šis mišinys atvės.
Žingsnis 5
Į vandenį suberkite agarą, pastatykite ant viryklės ir lėtai suberkite 409 g cukraus.
Žingsnis 6
Mišinį maišykite 10 minučių.
Žingsnis 7
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Žingsnis 8
Baltymus supilkite į atvėsintą tyrės masę ir pradėkite plakti, kol pasieksite viršūnėles.
Žingsnis 9
Nedidele srovele supilkite agaro sirupą ir cukrų.
Žingsnis 10
Masė paruošta. Greitai suformuokite zefyrus, galite naudoti konditerinį maišelį arba paprastą maišelį.
Žingsnis 11
Suklijuokite 2 dalis, kad gautumėte didelį zefyrą.
Kategorijos