Publikavimo data: 2024-05-25
Oro bageliai su vyšniomis
Priklausomai nuo tešlos rūšies, bageliai gali būti ruošiami skirtingai. Patys erdviausi ir švelniausi bageliai gaminami iš mielinės tešlos. Su tokia tešla nesunku susidoroti, svarbiausia laikytis originalios technologijos ir pasirinkti mieles, kurios tikrai sugebės pakelti tešlą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą sumaišydami kiaušinius su cukrumi. Atskirai sumaišykite vandenį ir pieną, įmaišykite mieles ir palikite 10-15 min. Tada į kiaušinius įmaišykite vanilės ir mielių mišinį. Išmaišykite, kad susijungtų. Persijokite miltus ir nedidelėmis porcijomis berkite juos nuolat minkydami tešlą. Kai ji taps elastingesnė, sudėkite sviestą ir toliau minkykite, įberdami dar miltų, kol tešla taps nebelipni.
Žingsnis 2
Palikite tešlą 30 minučių pailsėti. Tešla turėtų pakilti 2-3 kartus. Tada padalykite ją į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite ir supjaustykite segmentais (trikampiais).
Žingsnis 3
Į kiekvieną segmentą įdėkite šiek tiek įdaro ir susukite trikampį iš plačiosios pusės į siaurąją. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, jei reikia, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pailsėti. Tada aptepkite kiaušiniu ir kepkite 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Kategorijos