Publikavimo data: 2024-10-21
Oro bananų ir grietinės pyragas
Bananuose beveik nėra riebalų ir baltymų, juose visiškai nėra cholesterolio. Tačiau juose yra daug fosforo, kalio, magnio ir B bei C grupės vitaminų. Bananai retai sukelia alergiją, todėl juos gali valgyti net maži vaikai.
Žingsnis 1
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į tą patį mišinį sudėkite sviestą ir viską susmulkinkite iki šlapio smėlio. Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, suplakite plaktuvu ir įmaišykite į mišinį. Kruopščiai išmaišykite ir suminkykite tešlą į gumulą. Tešlos ilgai neminkykite.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Įdėkite į jį tešlą, paskirstykite ją ir padarykite nedidelius šonus. Subadykite šakute ir 10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 3
Įdarui miltus sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Maišykite iki vientisos masės. Po to sudėkite grietinę ir vanilinį cukrų ir vėl išmaišykite. Ant paruošto pyrago pagrindo išdėliokite bananų griežinėlius ir užpilkite įdaru. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos