Publikavimo data: 2025-08-18
Oro eklerai su kremu
Pagal šį receptą pagaminti eklerai yra puikūs. Jie gerai pakyla ir nenusėda, viduje yra tuščiaviduriai.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite margariną. Kaitinkite, kol užvirs.
Žingsnis 2
Kai vanduo užvirs, suberkite 150 g persijotų miltų ir greitai užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Į šiek tiek atšaldytą tešlą įmuškite 4 kiaušinius po vieną.
Žingsnis 4
Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį.
Žingsnis 5
Sudėkite eklerus ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje maždaug 1 valandą.
Žingsnis 6
Paruoštus eklerus perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 7
Paruoškite grietinėlę. Į puodą supilkite 300 ml pieno ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 8
Į dubenį supilkite 100 ml šalto pieno, suberkite 3 šaukštus miltų, cukrų ir 1 kiaušinį. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Kai pienas puode užvirs, plona srovele supilkite miltų mišinį. Nuolat maišydami pakaitinkite iki tirštos konsistencijos.
Žingsnis 10
Paruoštą kremą ant viršaus uždenkite paketu ir palikite atvėsti.
Žingsnis 11
Į atvėsusią grietinėlę sudėkite sviestą ir gerai išplakite mikseriu.
Žingsnis 12
Perpilkite kremą į konditerinį maišelį ir pripildykite eklerus.
Kategorijos