Publikavimo data: 2025-08-20
Oro grietinės keksiukai su sultenėmis
Šį receptą man seniai davė mano uošvė, ir jis man taip patiko, kad naudoju jį jau 10 metų. Keksiukai būna orūs, švelnūs, trapūs ir neįtikėtinai skanūs. Esu išbandžiusi daugybę receptų, bet galiu drąsiai teigti, kad šis yra geriausias iš visų.
Žingsnis 1
Užpilkite sultenes verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių išbrinkti.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, vaniliną, druską ir sodą.
Žingsnis 3
Į kiaušinių masę sudėkite suminkštintą sviestą ir grietinę ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite miltus ir išminkykite tešlą, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 5
Nusausinkite garuose virtas sultenes, nuplaukite jas po tekančiu vandeniu ir suberkite į paruoštą tešlą, išmaišykite.
Žingsnis 6
Paskirstykite tešlą formelėse, bet ne iki pat kraštų, nes kepdami keksiukai pakils. Įdėkite keksiukų formą į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos