Lengvai ir greitai paruošiamas pyragas, kuriam pagaminti reikia minimalių ingredientų, kurių yra beveik kiekvienuose namuose. Dėl riešutų ir baltymų plutos bei traškių migdolų žiedlapių pyragas gaunasi erdvus.
Žingsnis 1
Pirmiausia reikia pagaminti kremą. Puode sunkiu dugnu sumaišykite cukrų ir grietinėlę ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje šiek tiek suplakite trynius ir nenustodami maišyti plona srovele supilkite karštą grietinėlę į trynius.
Žingsnis 3
Supilkite šį mišinį atgal į puode likusią grietinėlę ir maišydami virkite 5-7 minutes, kol sutirštės. Tada supilkite grietinėlės mišinį į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Dabar pereikime prie pyragaičių, tam migdolus sumalame blenderiu (jei migdolai žali, geriau juos šiek tiek nusausinti orkaitėje, kitaip malant išsiskirs aliejus).
Žingsnis 5
Tada pradėkite plakti baltymus su žiupsneliu druskos nedideliu greičiu, palaipsniui įmaišydami cukraus pudrą ir didindami greitį, plakdami iki standžių viršūnių.
Žingsnis 6
Į baltymų mišinį suberkite susmulkintus migdolus ir mentele švelniai išmaišykite.
Žingsnis 7
Tada paimkite pergamentinį popierių, nupieškite 24 cm skersmens apskritimą ir supilkite į jį mišinį, atsargiai paskirstydami jį po visą paviršių. Iš viso bus 2 pyragaičiai. Išsiųskite pyragą kepti į 160-170 laipsnių temperatūrą 15-20 minučių.
Žingsnis 8
Jei pyragas lengvai atsiplėšia nuo popieriaus ir nėra lipnus, jis jau paruoštas. Padėkite pyragėlius ant lygaus paviršiaus ir palikite atvėsti.
Žingsnis 9
Migdolų žiedlapius lengvai paskrudinkite ant sausos keptuvės arba orkaitėje.
Žingsnis 10
Tada išsukite sviestą iki baltumo ir dalimis supilkite atvėsusį kiaušinių ir sviesto mišinį. Dabar kremas jau paruoštas ir metas surinkti tortą.
Žingsnis 11
Dedame pirmąjį pyragą, aptepame kremu, tada antrąjį pyragą ir vėl kremas ir per visą paviršių ir šonus. Dedame tortą į šaldytuvą bent valandai.