Publikavimo data: 2025-08-20
Oro panettone
Kalėdų išvakarėse daugelis italų šeimų ruošia panettone. Šis receptas buvo išrastas Milane. Šis naminis pyragas yra rusiškojo kuličo analogas. Nors ryšys su religija akivaizdus, jie ruošiami skirtingoms šventėms, nes Rusijoje kulič yra Velykų simbolis. Kalėdinė itališka panettone ruošiama labai paprastai ir neįmantriai. Teigiama, kad jos pagrindą sudaro masė, o kaip įdaras naudojami kelias valandas likeryje mirkyti cukruoti vaisiai. Šis kalėdinis pyragas būna labai švelnus ir orus!
Žingsnis 1
Sudėkite cukruotus vaisius į dubenį ir užpilkite likeriu. Kaip indą galite naudoti stiklinę. Palikite cukruotus vaisius likeryje 6 valandoms. Prieš dėdami į tešlą juos nusausinkite.
Žingsnis 2
Paimkite didelį indą, kuriame paruošite raugą. Supilkite į jį mieles.
Žingsnis 3
Mieles ištirpinkite šiltame piene. Suberkite cukrų, miltus ir į tą patį indą įmuškite vištų kiaušinius. Kruopščiai išmaišykite. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 4
Į masę sudėkite cukruotus vaisius ir sviestą.
Žingsnis 5
Planetiniu maišytuvu išminkykite tešlą. Cukruoti vaisiai turi pasiskirstyti tolygiai.
Žingsnis 6
Išimamą aukštą kepimo indą ištepkite aliejumi ir sudėkite cukruotą vaisių tešlą 0,25 karto aukštesnę už indo aukštį. Palikite tešlą dar 30 minučių šiltoje vietoje.
Žingsnis 7
Kepkite panettone 30 minučių 180 C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 8
Išimkite formą ir padėkite panettone ant lėkštės. Apibarstykite tešlą cukraus pudra ir patiekite ant šventinio stalo! Paruošta!
Kategorijos