Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu

Kreminis tortas "Karpatka" primena didelį eklerą, nes tortai gaminami iš purios tešlos, o kremas primena ledus. Paprastas ir skanus desertas visiems!
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
180 min.
Kalorijos
237 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu Žingsnis 1
Pyragaičių kepimas: sunkiu dugnu puode sumaišykite sviestą, pieną, vandenį, druską ir maišydami statykite ant vidutinės ugnies, kad sviestas visiškai ištirptų. Vienu metu suberkite visus miltus, kad nesusidarytų gumuliukų.

Žingsnis 2

Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu Žingsnis 2
Minkykite, kol susidarys vientisa, lygi tešlos masė, galite sumažinti ugnį, džiovinkite 2-3 minutes, ant sienelių pradės formuotis plutelė, bet pati tešla gerai atsiskiria nuo puodo.

Žingsnis 3

Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu Žingsnis 3
Perkelkite tešlą į švarų dubenį ir atvėsinkite kambario temperatūroje. Į atšaldytą tešlą mentele po vieną įmaišykite kiaušinius iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu Žingsnis 4
Po 3 ar 4 kiaušinių įmuškite tešlos konsistenciją. Jei tešla tiršta ir sunkiai minkoma, įmuškite dar vieną kiaušinį. Ideali tešla nėra nei tiršta, nei skysta, nuo mentelių ji atsiplėšia plačia juosta, palikdama liežuvėlį.

Žingsnis 5

Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes. Orientuokitės į plutos viršaus parudavimą. Iškepusi pluta nusėda.

Žingsnis 6

Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu Žingsnis 6
Kremui: dubenyje sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir gerai išmaišykite, tada įmaišykite krakmolą ir taip pat išmaišykite. Į kiaušinius ir krakmolą supilkite 200 ml kambario temperatūros pieno, tada užvirinkite likusius 400 ml ir plona srovele supilkite į kiaušinius ir krakmolą.

Žingsnis 7

Paruoštą mišinį supilkite atgal į puodą, kuriame buvo kaitinamas pienas, ir palikite virti ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Šiek tiek pavirkite, sumažinkite ugnį ir minutę pavirkite.

Žingsnis 8

Nuimkite nuo ugnies, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Žingsnis 9

Suminkštintą sviestą gerai išsukite mikseriu ir į išsuktą sviestą po šaukštą įmaišykite po vieną šaukštą kremo mišinio, po kiekvieno šaukšto plakdami mikseriu.

Žingsnis 10

Oro tortas "Karpatka" su "Plombier" kremu Žingsnis 10
Ant formos dugno sudėkite pyragą, tada paskirstykite visą kremą ir ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį pyrago su kremu. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms. Patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos