Publikavimo data: 2024-05-25
Oro vafliai, įdaryti virintu sutirštintu pienu
Skanūs ir erdvūs vafliai su kondensuotu pienu ir sviestu buvo mėgstamiausias septintojo ir aštuntojo dešimtmečių vaikų skanėstas. Tačiau net ir šiandien jų skonis nenusileidžia rafinuočiausiems desertams. Šiuos kūgelių ar vamzdelių pavidalo vaflius nėra sunku pagaminti, tačiau jie gražiai atrodo ant stalo ir žadina apetitą savo medaus spalva bei aromatu. Juos galima paruošti bet kokiai šventei.
Žingsnis 1
Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išmaišykite. Ištirpinkite margariną ir, kai šiek tiek sušils, supilkite jį į kiaušinius, išmaišykite. Suberkite miltus, vanilę, išmaišykite visą masę, kad neliktų gumuliukų. Jei reikia, naudokite mikserį.
Žingsnis 2
Įkaitinkite vaflinę, šaukštu sudėkite tešlą ir iškepkite vaflius. Kol vafliai karšti, susukite juos į kūgį ar vamzdelį. Įdarui sumaišykite saldintą sutirštintą pieną ir kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos