Oru pabučiuoti sausainiai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Oru pabučiuoti sausainiai.

Pavadinimas "sausainis" kilęs iš žodžio "koekie", kuris pažodžiui verčiamas kaip "mažas pyragas". Pirmieji sausainiai atsirado VIII a. Persijoje ir buvo nerauginti maži pyragėliai iš maltų grūdų. Tačiau XII a. atsiradus cukrui, sausainiai iš tiesų "gimė" ir iš karto išpopuliarėjo. Beveik tuo pat metu Anglijoje ir Vokietijoje pradėjo kurtis parduotuvės, kuriose buvo prekiaujama įvairių formų ir skonių keptais sausainiais.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
348 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.21/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Oru pabučiuoti sausainiai. Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir plakite mikseriu, kol pasidarys purūs ir tiršti. Tada, vis dar plakant, keliais dalimis suberkite cukraus pudrą, kavą ir cukrų.

Žingsnis 2

Oru pabučiuoti sausainiai. Žingsnis 2
Naudodami konditerinį maišelį, gautą baltymų mišinį supilkite į pergamentu išklotą kepimo skardą ir kepkite 60-65 min. 80-90 °C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 3

Oru pabučiuoti sausainiai. Žingsnis 3
Nedideliame dubenyje sumaišykite šokoladą su sviestu ir ištirpinkite vandens vonelėje. Tada šokolado masę supilkite į maišelį su siauru antgaliu ir plonomis juostelėmis paskirstykite ant sausainių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos