Publikavimo data: 2025-08-19
Oru pabučiuoti sausainiai.
Pavadinimas "sausainis" kilęs iš žodžio "koekie", kuris pažodžiui verčiamas kaip "mažas pyragas". Pirmieji sausainiai atsirado VIII a. Persijoje ir buvo nerauginti maži pyragėliai iš maltų grūdų. Tačiau XII a. atsiradus cukrui, sausainiai iš tiesų "gimė" ir iš karto išpopuliarėjo. Beveik tuo pat metu Anglijoje ir Vokietijoje pradėjo kurtis parduotuvės, kuriose buvo prekiaujama įvairių formų ir skonių keptais sausainiais.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir plakite mikseriu, kol pasidarys purūs ir tiršti. Tada, vis dar plakant, keliais dalimis suberkite cukraus pudrą, kavą ir cukrų.
Žingsnis 2
Naudodami konditerinį maišelį, gautą baltymų mišinį supilkite į pergamentu išklotą kepimo skardą ir kepkite 60-65 min. 80-90 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenyje sumaišykite šokoladą su sviestu ir ištirpinkite vandens vonelėje. Tada šokolado masę supilkite į maišelį su siauru antgaliu ir plonomis juostelėmis paskirstykite ant sausainių.
Kategorijos