Publikavimo data: 2025-08-18
Osetiškas pyragas "Cacharadžinas"
Noriu atiduoti pagarbą vietai, kurioje gyvenu: Šiaurės Osetijai-Alanijai. Paruoškite tradicinį patiekalą - pyragą su burokėlių lapais ir osetinų varške. Pyragai osetinams yra ne tik skanus maistas, bet ir tautos simbolis. Jie ruošiami per kiekvieną šventę, kiekvieną atlaidą, aukojant maldas už šeimos ir tėvynės gerovę ir sveikatą. Pyragai tradiciškai ruošiami po 3 vienetus - tai ypatingas žemės, vandens ir saulės vienybės simbolis.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, druską, cukrų ir mieles. Kad mielės greitai suaktyvėtų, sumaišykite mieles vandenyje rankomis. Palaipsniui suberkite miltus ir rankomis išminkykite tešlą. Tešla neturi būti standi ir turi būti šiek tiek lipni. Įpilkite augalinio aliejaus ir gerai išminkykite iki vientisos masės. Uždenkite dubenį su tešla ir palikite ją šiltoje vietoje pusantros valandos.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite burokėlių lapus, sutarkuokite sūrį. Sumaišykite lapus ir sūrį, pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Kai tešla pakils, padalykite ją į 3 dalis ir suformuokite maždaug 400 g sveriančius rutuliukus.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios 230 °C temperatūros. Įkaitinkite keptuvę arba kepimo skardą, ant kurios kepsite pyragus.
Žingsnis 5
Paruoštus tešlos rutuliukus šiek tiek suplokite rankomis ir į vidurį dėkite maždaug 450 g įdaro. Pakelkite tešlos kraštus ir užspauskite įdarą rutuliuko viduje. Švelniai išminkykite rutuliuką rankomis, kad gautųsi apvalios plokštainio formos kepinys.
Žingsnis 6
Kai pyragas bus paruoštas, viduryje padarykite skylutę garams išeiti, perkelkite jį į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 10 minučių.
Žingsnis 7
Kai pyragas šiek tiek paruduos, išimkite jį ir gausiai patepkite sviestu. Kuo daugiau, tuo pyragas bus minkštesnis ir švelnesnis.
Kategorijos