Paltusas orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Paltusas orkaitėje

Jūrų paltuso mėsa išsiskiria ne tik subtiliu salstelėjusiu skoniu, bet ir nedideliu kaulų skaičiumi, todėl ši žuvis yra laukiama viešnia ant bet kokio stalo ir bet kokiame meniu. Norint paruošti šią gana didelę žuvį, filė geriau supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kepti orkaitėje, prieš tai ją pamarinavus. Marinatui puikiai tiks Dižono garstyčių ir majonezo mišinys, kurį galima papildyti kvapniu raudonėliu, aštriuoju pipiru ir aromatingais svogūnais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
264 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paltusas orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, Dižono garstyčias, smulkintą svogūną, druską, pipirus ir raudonėlį.

Žingsnis 2

Paltusas orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite paltusą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į formą sudėkite žuvies gabalėlius, ištepkite žuvį majonezo, garstyčių, svogūnų ir prieskonių mišiniu. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos