Publikavimo data: 2024-06-12
Paltusas orkaitėje
Jūrų paltuso mėsa išsiskiria ne tik subtiliu salstelėjusiu skoniu, bet ir nedideliu kaulų skaičiumi, todėl ši žuvis yra laukiama viešnia ant bet kokio stalo ir bet kokiame meniu. Norint paruošti šią gana didelę žuvį, filė geriau supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kepti orkaitėje, prieš tai ją pamarinavus. Marinatui puikiai tiks Dižono garstyčių ir majonezo mišinys, kurį galima papildyti kvapniu raudonėliu, aštriuoju pipiru ir aromatingais svogūnais.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, Dižono garstyčias, smulkintą svogūną, druską, pipirus ir raudonėlį.
Žingsnis 2
Iškepkite paltusą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į formą sudėkite žuvies gabalėlius, ištepkite žuvį majonezo, garstyčių, svogūnų ir prieskonių mišiniu. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos