Publikavimo data: 2024-05-19
Pančo pyragas
Pyragai "Pancho" dažnai matomi parduotuvių lentynose. Tačiau namų šeimininkės jau seniai įvaldė receptą ir sugebėjo jį daug kartų patobulinti. Yra torto "Pančo" rūšių su ananasais, su bananais ir riešutais bei su vyšniomis. Naminis pyragas su ananasais tapo tikru hitu kartu su garsiaisiais "Napoleonu" ir "Medoviku". Jei nutolsite nuo klasikinio kremo recepto, galite pasigaminti lengviausią ir neriebų kremą be jokių priedų - imkite tik 15-20 % riebumo grietinę.
Žingsnis 1
Dubenyje maišytuvu plakite kambario temperatūros kiaušinius iki putų, maždaug 5 minutes. Neišjungdami maišytuvo, į kiaušinių masę suberkite cukrų ir plakite, kol cukrus ištirps. Tada supilkite išplaktus kiaušinius į persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais. Šaukštu iš apačios į viršų išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę 30-40 minučių. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas paruoštas. Jei pyragas paruoštas, iešmelis liks sausas ir švarus. Kai pyragas paruoštas, leiskite jam visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Perpjaukite pyragą į dvi dalis. Apatinė, skirta torto pagrindui, turi būti ne aukštesnė kaip 1-1,5 cm. Viršutinę torto dalį supjaustykite į atsitiktinius kvadratėlius.
Žingsnis 4
Kremui išplakite grietinę ir cukrų mikseriu.
Žingsnis 5
Torto pagrindą pamirkykite konservuotų ananasų sirupe ir užtepkite ploną grietinės sluoksnį. Ant viršaus sudėkite ananasų griežinėlius. Tada išdėliokite torto gabalėlius ir užpilkite juos grietine. Sluoksniuokite juos taip, kad susidarytų tolygus pyragas. Torto viršų aptepkite grietinėle.
Žingsnis 6
Glajui giliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, kakavą ir cukraus pudrą. Išmaišykite. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 7
Pyragą apipilkite glajumi. Dėkite ananasų pyragą į šaldytuvą 5-6 valandoms, kad įsigertų.
Kategorijos