Publikavimo data: 2024-03-30
Panna cotta namuose
Viename iš šiaurinių Italijos miestų Pjemonte sukurtas unikalus deserto receptas, tapęs vietinės virtuvės klasika. Tai - panna cotta. Jam paruošti nereikia jokių specifinių produktų. Tik kokybiškos ir riebios grietinėlės iš natūralių ingredientų, taip pat želė formavimo elemento. Tai gali būti želatina arba agaras. Skanų ir paprastą desertą galima paruošti vos per pusvalandį. O patiekti jį rekomenduojama su uogų tyre iš šaldytų ingredientų arba su šviežiais vaisiais.
Žingsnis 1
Užvirkite vanilės ir grietinėlės mišinį. Supilkite grietinėlę į puodą. Suberkite sėklas ir vanilės ankštį. Uždenkite dangčiu ir statykite ant silpnos ugnies maždaug 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite želatiną. Supilkite želatiną į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, kaip nurodyta ant pakuotės. Dubenėlį su želatina 1 minutei įdėkite į mikrobangų krosnelę.
Žingsnis 3
Pagaminkite panna cotta. Iš vanilės ir grietinėlės mišinio išimkite vanilės ankštį. Supilkite cukrų ir želatiną. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į formeles arba stiklines ir įdėkite į šaldytuvą 2,5 valandos.
Kategorijos