Panna cotta su braškėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Panna cotta su braškėmis

Kai pasirodė panna cotta receptas, dar nebuvo žinoma apie agarą ar želatiną. Kad desertas būtų panašus į želė, namuose buvo naudojamas žuvies kaulų sultinys. Šiandien geriausi pasaulio restoranai siūlo šį paprastą ir subtilų desertą. Vieni patiekalą patiekia su egzotiškais vaisiais ir uogomis, kiti - su valgomuoju auksu. Klasikinį panna cotta receptą sudaro 2 komponentai: pats pagrindas ir vaisių bei uogų padažas. Tradiciškai tai yra braškių padažas, kurio pagrindą sudaro uogų tyrė.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Panna cotta su braškėmis Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą storu dugnu. Kaitinkite, bet neužvirkite. Išjunkite kaitlentę ir supilkite cukrų. Maišykite, kol kristalai ištirps.

Žingsnis 2

Panna cotta su braškėmis Žingsnis 2
Pagaminkite panna cotta. Pieno ir grietinėlės mišinį sumaišykite su želatina ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Gautą skystį supilkite į kremą ir palikite šaldytuve 120 minučių.

Žingsnis 3

Panna cotta su braškėmis Žingsnis 3
Išvirkite padažą. Sudėkite braškes į puodą, supilkite atšildytas braškes, pabarstykite cukrumi. Uogas sutrinkite trintuvu.

Žingsnis 4

Surinkite desertą. Iš šaldytuvo išimkite panakotos kremą. Ant viršaus užtepkite braškių padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos