Publikavimo data: 2024-05-19
Panna cotta su braškėmis
Kai pasirodė panna cotta receptas, dar nebuvo žinoma apie agarą ar želatiną. Kad desertas būtų panašus į želė, namuose buvo naudojamas žuvies kaulų sultinys. Šiandien geriausi pasaulio restoranai siūlo šį paprastą ir subtilų desertą. Vieni patiekalą patiekia su egzotiškais vaisiais ir uogomis, kiti - su valgomuoju auksu. Klasikinį panna cotta receptą sudaro 2 komponentai: pats pagrindas ir vaisių bei uogų padažas. Tradiciškai tai yra braškių padažas, kurio pagrindą sudaro uogų tyrė.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą storu dugnu. Kaitinkite, bet neužvirkite. Išjunkite kaitlentę ir supilkite cukrų. Maišykite, kol kristalai ištirps.
Žingsnis 2
Pagaminkite panna cotta. Pieno ir grietinėlės mišinį sumaišykite su želatina ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Gautą skystį supilkite į kremą ir palikite šaldytuve 120 minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite padažą. Sudėkite braškes į puodą, supilkite atšildytas braškes, pabarstykite cukrumi. Uogas sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 4
Surinkite desertą. Iš šaldytuvo išimkite panakotos kremą. Ant viršaus užtepkite braškių padažo.
Kategorijos