Publikavimo data: 2025-08-18
Panna cotta su citrusinių vaisių natomis
Pagal šį receptą pagaminta panna cotta yra švelnaus kreminio skonio, o apelsinų sultys jai suteikia gaivaus citrusinių vaisių aromato.
Žingsnis 1
1 valgomąjį šaukštą želatinos atskieskite 50 ml vandens ir leiskite jai sutirštėti, išspauskite apelsinų sultis.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą, įdėkite 2 šaukštus cukraus ir 1 porciją želatinos, pastatykite ant silpnos ugnies ir leiskite cukrui ir želatinai visiškai ištirpti.
Žingsnis 3
Atsargiai supilkite grietinėlės ir pieno mišinį į kremus, pripildykite trečdalį jų ir padėkite į šaldytuvą 50-60 minučių, kol sustings.
Žingsnis 4
Antrąją želatinos dalį atskieskite apelsinų sultimis. 1 valgomasis šaukštas želatinos 50 ml vandens.
Žingsnis 5
Tada į puodą supilkite šviežiai išspaustas apelsinų sultis ir apelsinų sulčių pakelį, įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir sukietėjusią želatiną, statykite ant silpnos ugnies, kol ištirps.
Žingsnis 6
Švelniai supilkite apelsinų sultis ant šaldyto pieno ir grietinėlės mišinio, palikdami vietos dar vienam sluoksniui, ir 50 minučių palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 7
Kai apelsinų sultys sustings, supilkite likusią grietinėlės ir pieno masę kaip paskutinį sluoksnį ir taip pat perkelkite į šaldytuvą, kol sustings.
Kategorijos